Gränna hamnbolag

Gränna Hamnbolag
Gränna Hamnbolag arrenderar stora delar av hamnområdet av kommunen. Vi har åtagit oss att sköta lagunen, småbåtshamnen, parkeringarna, gräsytorna och toaletterna vid parkeringen och lagunen. Parkeringsavgifter och båtplatshyror är vår inkomstkälla. Vi lägger alla intjänade pengar på service eller nya förbättringar i hamnområdet och har i samarbete med Jönköpings kommun lyckats få till ett snyggt hamntorg.

Om Oss
Gränna Hamnbolag är ett aktiebolag som består av 12 delägare. De flesta är bolag som bedriver verksamhet i hamnen, men det är också Visingsörådet, privatpersoner och idéella föreningar. Vilka de är kan du se längst ner på sidan.

Utvecklingsprojekt
I 2007: Asfalterade vi stora parkeringen och bjöd in bussbolag och husbilsägare att tömma sin latrin. Vi utökade även småbåtshamnen med två nya bryggor i samarbete med Gränna Båtklubb. Mer info om småbåtshamnen hittar du under menyn: Småbåtshamnen.

I 2008: Byggde vi en scen i lagunområdet med bidrag från Gränna Näringslivsförening, Jönköpings kommun och föreningen Fest i Grevskapet. Vi är huvudsponsor till Fest i Grevskapet, som arrangerar många evenemang i Gränna och på Visingsö. Det årets största satsning var Allsånger i Gränna hamn i samarbete med Sveriges Radio P4 Jönköping och Östergötland. Information om evenemang på Vätterscenen hittar du under menyn: Evenemang.

Vårt Åtagande
Vår målsättning är att du som besökare ska ha en trevlig vistelse med god service. Vi ser därför till att skräp plockas, sopkärl töms och toaletter städas dagligen under sommarsäsongen. Vi anlitar också bevakningstjänster för att minska riskerna för inbrott och skadegörelse.

Framtidsvisioner och Samarbete
Gränna Hamnbolag har tagit initiativet till att sammankalla en grupp från näringsliv och föreningsliv för att få tillstånd en bättre och större småbåtshamn och en ny väg till hamnen. Vi jobbar med många olika projekt, ofta i samarbete med andra.

Avslutningsvis
Jag avslutar med de tre ledord som sammanfattar vårt arbete i Gränna Hamnbolag och hälsar dig än en gång välkommen till Gränna hamn och hoppas du kommer att trivas här i Gränna-Visingsö!

Utveckling
Service
Samarbete

Kontakt
Gränna Hamnbolag
Hans-Erik Lugn
Ordförande